Proč střih nesedí?

Také se ti to už stalo? Ušila jsi podle nějakého oděvního střihu kousek do šatníku a ejhle! Výsledek neodpovídal očekáváním a zbyly ti jen oči pro pláč?

Důvodů, proč střih nesedí, může být víc. Stává se, že se špatně měříme a zvolíme nevhodnou velikost.

Začínající švadlenky občas také podceňují přidávání na švové záložky a výrobek při šití deformují. 

Odpověď na otázku, proč střih nesedí, se ale může skrývat i jinde. Výška tvé postavy může být totiž výrazně jiná, než byla ta, pro kterou byl tvůj střih konstruován. Je spíše pravidlem, že výrobci střihů rozdílné výšky svých klientů v potaz neberou a vytvářejí své střihy pro jedinou výškovou hladinu. Naše střihy v Šijeme hravě ti tady naopak vychází maximálně vstříc!

Právě proto jsou některé oděvní střihy v našem eshopu konstruovány do hladin dle výšky postavy. Toto rozdělení najdeš všude tam, kde je to důležité (smysl to totiž postrádá u oversize modelů – například u šatů Matylda, tam najdeš jen klasické dělení).

proc-strih-nesedi-strihy-banner

PROČ JE VÝŠKA POSTAVY V KONSTRUKCI STŘIHU DŮLEŽITÁ?

Nejsme stejné! Žena vysoká si žádá jiný přístup než žena drobná. K prodloužení střihu ale nestačí protáhnout střih jen v délce oděvu! Důležitá je úprava ve všech liniích (hloubka průramku, délka zad, hloubka sedu atd.).

V náhledu níže vidíte střih ve stejné velikosti pro čtyři výškové skupiny. Všimněte si, že pro různé výškové skupiny se liší hloubka průramků, umístění kapes, prsních záševků i pasové a bokové linie 

 

 

Dámské střihy v eshopu Šijeme hravě nabízíme proto až ve čtyřech výškových skupinách (od 150 do 180 cm), pánské střihy ve třech výškových skupinách (pro výšku postavy od 170 cm po 190 cm).

Kupuj proto střihy, které nejblíže odpovídají tvé výšce postavy (zaokrouhluj – například pro výšku postavy 163 vol hladinu 160 cm, pro výšku 168 cm vol výšku 170 cm). Při výběru správné velikosti potom pokračuj dle základního rozměru. Více se dozvíte v článku Jak vybrat správnou velikost, stejně tak nezapomínej, že u každého střihu máš přiložený odkaz na přesné velikostní tabulky.