Z důvodu naší cesty a účasti na veletrhu Brno Patchwork Meeting 2024 neproběhne v pátek 19. dubna a v pondělí 22. dubna pravidelná expedice eshopu s fyzickým zbožím. Zaplacené objednávky expedujeme naposledy ve středu 17. dubna, následně pak až v úterý 23. dubna. Digitální zboží odchází beze změny. Děkujeme za pochopení!

Chytré pravítko

Věděla jsi, že každá domácí švadlenka tajně sní o vytváření vlastních střihů?

Vážně! Udělali jsme si v Šijeme hravě průzkum. Mezi dvěma stovkami odpovědí jsme nenašli ani jedinou, která by o konstrukci vlastních střihů nesnila. Patříš mezi ně určitě i ty.

navrhar-chytre-pravitkoTak kde je problém? A proč mají prodejci střihů pořád významné místo na trhu? V prvé řadě: Konstrukce není jednoduchá! Není to jen nějaká čára sem – čára tam. Skutečně nestačí obkreslit tričko a považovat se za střihotvůrce. Je to dřina – co oděv to vzoreček, spousta počítání, zdlouhavé snažení a bez zkušeností? Nebudu ti lhát – nezdar na tebe číhá za rohem. Ostatně, toto naše tvrzení potvrzují i švadlenky v dalším z našich průzkumů.

Zmuchlaný rýsovací papír, výpočty a pravítko zasunuté hluboko v šuplíku – to jsou jen drobné rány. Pravé nebezpečí nezdaru leží hluboko v tvé hlavě. Zklamání, ztráta motivace a pocit marnosti. To vážně nechceš zažít!

Naštěstí pro tebe, vyvinula jsem v Šijeme hravě Chytré pravítko®, které hluboko v šuplíku nikdy neskončí. Už žádné počítání! Stačí pár minut a můžeš šít – a to oblečení přesně dělané na tvé proporce. Jak je to možné?

  • Chytré pravítko® učí konstruovat střihy přesně opačně, než k tomu přistupují oborové školy. Moje revoluční metoda vychází z jednoho základu, který je stejný pro všechny konstrukce a pak se věnuje dopodrobna jejich rozdílnostem. Zapomeň na to, že tě budu nutit biflovat vzorečky pro každý z oděvů. Nebudu tě učit ani jeden! 
  • Všechny důležité vzorce, které pro konstrukci střihu budeš potřebovat, najdeš na Chytrém pravítku® už vypočítané a to opravdu pro tvé konkrétní míry.
  • Chytré pravítko® klade mnohem větší důraz na individuální potřeby postavy, na rozdíl od konfekčního postupu konstrukce, který není pro všechny. Konfekční způsob totiž hodně rozměru dopočítává podle průměrného měření, na rozdíl od zakázkového způsobu, který všechny důležité míry měří, a potom s nimi pracuje. Dvě ženy se stejným obvodem hrudi (jedna se širokými zády a menším poprsím, druhá naopak) nemohou obléknout ani stejný střih na tričko, natož například na halenku!

Chytré pravítko® vzniklo na základě mnohaletých zkušeností v oblasti konstrukce střihů a jsou zde propojeny a využity jak zkušenosti s konfekční výrobou, ale i s konstrukcí střihu v zakázkovém krejčovství, kde jsem byla za studií na praxi a následně jsem jako zaměstnanec a později i jako majitel několik let krejčovství vedla. Jmenuji se Lenka Kovářová, jsem zakladatelka značky Šijeme hravě®, která už několik let dodává českým švadlenkám moderní střihy na šití oblečení a Chytré pravítko® jsem vyvinula pro tebe, aby sis mohla plnit své sny! 

 

Důkaz místo slibů

Má slova potvrzují účastníci prvního kurzu práce s Chytrým pravítkem®, který jsem v ateliéru Šijeme hravě vedla. Trojice kurzistů odešla s dobrou náladou, vlastnoručně narýsovanými střihy na míru a každý navíc také se svým vlastním chytrým pravítkem®!

Požádala jsem samotné účastníky, aby se s tebou podělili o své zkušenosti s Chytrým pravítkem®

reference-chytre-pravitko-zkusenosti-mirka

reference-chytre-pravitko-zkusenosti-jirka

reference-chytre-pravitko-zkusenosti-jana

Sada Chytré pravítko®

Pokud jsi už teď propadla myšlence Chytrého pravítka®, ručím ti za to, že nebudeš litovat. Za zaváděcí cenu, která odpovídá objemnějšímu balíku látek, v sadě Chytré pravítko® od Šijeme hravě najdeš:

sada-chytre-pravitko

  • Velké chytré pravítko, pomocí kterého zkonstruuješ střih trička, šatů, halenky, košile, kabátu, bundy i sáčka. A to nejen pro sebe – ale i pro muže a větší děti (cca od 120 cm).
  • Malé chytré pravítko, které ti pomůže s konstrukcí kolové a půlkolové sukně a také křivítko, se kterým zvládneš všechny křivky.

Společně se sadou Chytré pravítko® ale obdržíš mnohem víc

  • Celoživotní přístup k mnoha hodinám výukových videí. Provedu tě v nich krok po kroku konstrukcí základních střihů - na tričko, tričko s prsním záševkem, dámskou halenku, sukni, kalhoty i legíny. Ukážu ti, jak jednoduše konstruovat dílové i kolové sukně. A zkrátka nezůstanou ani pánové - podělím se s tebou, jak zvládnout střih na pánskou košili i kalhoty. Lehce, hravě a hlavně - bez jakéhokoli počítání!
  • V základní sadě videí si navíc osvojíš i základní techniky modelování ze základních střihů! Naučím tě, jak ze střihu na tričko udělat mikinu, raglánové šaty nebo jednoduchou tuniku. Naučím tě techniku přenášení prsních záševků, ukážu ti, jak si doma vymodelovat střih na pouzdrové šaty princesového střihu, dámskou košili, nebo šaty křížené pod prsy. Naučím tě, jak ze střihu na klasickou sukni uděláš střih na sukni riflovou a jak z klasických kalhot vymodeluješ kalhoty se záhyby na předním díle nebo jednoduché šortky.

A co především? Dám ti svobodu. Otevřu ti dveře k vlastní střihotvorbě. Až pochopíš, jak Chytré pravítko® funguje, pochopíš, jak funguje konstrukce střihu obecně. A cestu ti nebudou znepříjemňovat vzorečky ani složité výpočty.

A myslela jsem skutečně na všechno! Do balíčku, který ode mne obdržíš, když si sadu Chytré pravítko® objednáš, ti přibalím i pár šikovných drobností:

  • Držátko – díky němu bude práce s velkým pravítkem hračka!
  • Obyčejná tužka s gumou.
  • Krejčovský metr – ten pravý s dírkou pro kreslení kružnice!
  • Špendlík s podložkou – tohle oceníš, ať budeš používat malé chytré pravítko na kolové a půlkolové sukně.
  • Pracovní sešit – ten ti pošlu tištěný, abys měla všechny důležité informace vždycky po ruce.
  • Fólie na zápis měr – ve svých mírách budeš mít jasno a vážně ji oceníš!

Bude-li šance, ráda se s tebou potkám osobně a budu sdílet svou radost z práce. Ale i když k našemu setkání nedojde – celou dobu tvého snažení budeš mít mojí exkluzivní podporu. Společně se sadou Chytré pravítko® získáš totiž nejen doživotní přístup do online kurzů v Akademii Šijeme hravě, ale budu ti oporou i ve skupině Chytré pravítko® na Facebooku. Nenechám tě na holičkách! Buď součástí komunity, inspiruj i ty ostatní. Plň si s Chytrým pravítkem® své sny! 

kup-si-chytre-pravitko-nebo-ziskej-demo